Beta Ulaganja d.o.o.

Beta Ulaganja d.o.o.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed non accumsan massa, consequat venenatis est. Duis neque dui, porta a pellentesque quis, tempor eu ipsum. Curabitur gravida purus at elit bibendum, et placerat orci f
Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su odluku o investiranju u Jadranku d.d. donijeli na temelju pozitivne investicijske analize i strateške odluke o jačanju ulaganja u turizam. U narednim godinama Beta ulaganja u Jadranku d.d. planiraju uložiti znatna sredstva u razvoj te t

novosti

Autor: beta ulaganja

Lošinjska Jadranka uređuje 4* hotel za svoje sezonske zaposlenike

Grupa Jadranka u cijelosti je renovirala i uredila hotel kategorizacije 4 zvjezdice u Velom Lošinju za smještaj sezonskih zaposlenika, koji će imati 40 smještajnih jedinica.

Hotel Podjavori namijenjen je isključivo za smještaj sezonskih zaposlenika, čiji broj u sezoni, zajedno sa stalno zaposlenima na razini cijele Grupe, doseže oko 1600 zaposlenih. Uređenje hotela sa 40 smještajnih jedinica vrijedno je čak pet milijuna eura, a njegovo otvorenje planirano je u veljači 2019. „Prvi sezonci dolaze već početkom ožujka kada imamo interne edukacije za hotele pet zvjezdica. Čim dođu na edukaciju, radnici su u radnom odnosu i dok traje obuka, isplaćuje im se minimalna plaća, a kada krene posao dobivaju plaću ovisno o radnom mjestu.“, napominje direktor Jadranka hotela Rikardo Hesky.

Za sezonski rad u Jadranka hotelima traže se konobari, kuhari, pomoćno osoblje u kuhinji, radnici u domaćinstvu i hortikulturi, a koji bi s radom trebali početi 1. travnja. Najniža zagarantirana plaća je 4500 kuna, s tim da plaće sezonaca mogu dosegnuti 5500 do 6000 kuna, uz beneficije kao što su plaćeni rad nedjeljom i praznicima, osiguran smještaj i dva obroka dnevno, organiziran prijevoz do radnog mjesta, radnu odjeću, plaćene edukacije, plaćen put kući nakon isteka sezone i božićnicu. Direktorica kadrova Silvija Baričević kaže da dio sezonaca, nakon edukacija i iskustava stečenih u Jadranki odlazi raditi u inozemstvo gdje bez problema nalaze poslove u hotelima visoke kategorije. Ipak, mnogi se vraćaju, a neki od njih dobivaju status stalno zaposlenih u Jadranci, uz ugovor na neodređeno.