Beta Ulaganja d.o.o.

Beta Ulaganja d.o.o.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed non accumsan massa, consequat venenatis est. Duis neque dui, porta a pellentesque quis, tempor eu ipsum. Curabitur gravida purus at elit bibendum, et placerat orci f
Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su odluku o investiranju u Jadranku d.d. donijeli na temelju pozitivne investicijske analize i strateške odluke o jačanju ulaganja u turizam. U narednim godinama Beta ulaganja u Jadranku d.d. planiraju uložiti znatna sredstva u razvoj te t

novosti

Autor: beta ulaganja

Beta Ulaganja postala vlasnikom 89,14 posto dionica Jadranke d.d.

Uspješno je završila javna ponuda za preuzimanje dionica Jadranke d.d. po cijeni od 700 kuna, nakon koje su Beta Ulaganja d.d. stekla ukupno 296.377 dionica tog društva. Beta Ulaganja su tako postala vlasnikom ukupno 89,14 posto dionica Jadranke.

Beta Ulaganja su javnu ponudu za preuzimanje dionica Jadranke objavila 24. siječnja, nakon odobrenja Hanfe. Zakonska obveza za objavu javne ponude nastala je nakon što su Beta Ulaganja u prosincu 2013. godine stekla ukupno 50,18 posto dionica Jadranke.

Beta Ulaganja su osnovana krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju. Zagreb i Hrvatska odabrani su kao sjedište tvrtke iz strateškog razloga, budući da je Hrvatska kao jedna od vodećih destinacija u Sredozemlju, od srpnja 2013. dio Europske unije. Osnivač i vlasnik Beta Ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji.

UK Promsvyaz je u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka. Sjedište banke je u Moskvi i jedan od suvlasnika je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EBRD je time potvrdio visoke poslovne standarde i transparentnost poslovanja koji su omogućili da Promsvyazbank postane jedna od vodećih financijskih institucija na ruskom tržištu.

U narednim godinama Beta Ulaganja kao strateški investitor planiraju uložiti dodatna sredstva potrebna za podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke, prije svega za podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta, uvođenje novih usluga te jačanje marketinga radi iskoraka na nova emitivna tržišta. Beta Ulaganja podržavaju aktualne planove Jadranke te će po preuzimanju tvrtke nastaviti s provedbom postojećeg strateškog i poslovnog plana tvrtke, zbog čega će se svi razvojni projekti i dalje temeljiti na unapređenju kvalitete i proširenju postojećih, kampova i turističkih sadržaja. Tvrtka je spremna nastaviti podržavati ulaganja Jadranke u izgradnju marine, golf igrališta, proširenje zračne luke i druge razvojne projekte, koji će ponudu Jadranke i Malog Lošinja unaprijediti na još veću kvalitativnu turističku razinu.

Prostor i ljudi su najvažniji resurs turizma i interes Beta Ulaganja je očuvanje svih faktora koji su omogućili uspješan razvoj Jadranke i Malog Lošinja, prije svega ljudi, okoliša i jedinstvenog zraka na otoku.