Beta Ulaganja d.o.o.

Beta Ulaganja d.o.o.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed non accumsan massa, consequat venenatis est. Duis neque dui, porta a pellentesque quis, tempor eu ipsum. Curabitur gravida purus at elit bibendum, et placerat orci f
Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su odluku o investiranju u Jadranku d.d. donijeli na temelju pozitivne investicijske analize i strateške odluke o jačanju ulaganja u turizam. U narednim godinama Beta ulaganja u Jadranku d.d. planiraju uložiti znatna sredstva u razvoj te t

novosti

Autor: beta ulaganja

Dokapitalizacija Jadranke osigurava nastavak investicijskog ciklusa

Na izvanrednoj Glavnoj skupštini dioničara Jadranke d.d. donesene su odluke o dokapitalizaciji tvrtke, imenovanju novih članova Nadzornog odbora te pokretanju procesa delistiranja dionica sa Zagrebačke burze. Ovo je prva Glavna skupština dioničara nakon što je tvrtka Beta Ulaganja postala većinskim vlasnikom dionica Jadranke d.d., koje čine 89,14% temeljnog kapitala Društva.

Odlukom o dokapitalizaciji, temeljni kapital tvrtke povećat će se s postojećeg iznosa od 333 milijuna kuna za iznos od najmanje 152 milijuna kuna, a najviše 380 milijuna kuna. Time bi se temeljni kapital Jadranke d.d. trebao povećati na iznos između 484 i 712 milijuna kuna. Dokapitalizacija će se u potpunosti provesti sredstvima Beta Ulaganja, čime se osigurava dugoročna poslovna stabilnosti te ravnomjerni i snažni razvoj Jadranke.

„Dokapitalizacijom Jadranke Beta Ulaganja potvrđuju podršku razvojnim projektima tvrtke, čime se stvaraju preduvjeti za daljnji rast te osvajanje novih tržišta. Zahvaljujući dokapitalizaciji, omogućit će se financijska stabilnost potrebna da se završi ambiciozni investicijski ciklus, a time i nastavak preobrazbe Jadranke i Lošinja u destinaciju s pet zvjezdica.“, naglasio je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke d. d.

Uz odluku o dokapitalizaciji, na skupštini je donesena i odluka o imenovanju novih članova Nadzornog odbora, u koji su na razdoblje od tri godine imenovani Silvije Eugen Barišić, Mario Petrović, Neven Ivandić i Dražen Grubišić-Čabo.

Dioničari su, također, donijeli odluku o povlačenju redovnih dionica Jadranke d. d. s uvrštenja na tržištu Zagrebačke burze. U skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, Jadranka d.d. se uz pravičnu naknadu neopozivo obvezuje otkupiti dionice od svih dioničara koji su glasovali protiv odluke o delistiranju za Zagrebačke burze te od svih dioničara koji postave zahtjev za otkupom u skladu s ovom odlukom.