Beta Ulaganja d.o.o.

Beta Ulaganja d.o.o.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed non accumsan massa, consequat venenatis est. Duis neque dui, porta a pellentesque quis, tempor eu ipsum. Curabitur gravida purus at elit bibendum, et placerat orci f
Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su odluku o investiranju u Jadranku d.d. donijeli na temelju pozitivne investicijske analize i strateške odluke o jačanju ulaganja u turizam. U narednim godinama Beta ulaganja u Jadranku d.d. planiraju uložiti znatna sredstva u razvoj te t

novosti

Autor: beta ulaganja

Obavijest o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje dionica društva Jadranka d.d. Mali Lošinj

Društvo Beta Ulaganja d.o.o. za usluge i projektiranje, sa sjedištem u Zagrebu, Ratkajev prolaz 8, upisano u registar koji se vodi kod Trgovačkog suda u Zagrebu temeljem sklopljenih ugovora steklo je dionice društva JADRANKA dioničko društvo, hoteli i trgovina, sa sjedištem u Malom Lošinju.
Hotel Jadranka d.d. Mali Lošinj

Dana 2. prosinca 2013.g., društvo Beta Ulaganja d.o.o. za usluge i projektiranje, sa sjedištem u Zagrebu, Ratkajev prolaz 8, upisano u registar koji se vodi kod Trgovačkog suda u Zagrebu (MBS: 080815715), OIB: 00713870499 (u daljnjem tekstu: „Ponuditelj“), temeljem sklopljenih ugovora steklo je dionice društva JADRANKA dioničko društvo, hoteli i trgovina, sa sjedištem u Malom Lošinju, Dražica 1, upisanom u sudski registar koji se vodi kod Trgovačkog suda u Rijeci (MBS: 040027578, OIB: 70741052040) (u daljnjem tekstu: „Ciljno društvo“) i to 166.839 dionica Ciljnog društva oznake JDRA-R-A, koje predstavljaju 50,18% upisanog temeljnog kapitala u Ciljnom društvu. Dionice daju Ponuditelju 166.839 glasova (apsolutni iznos) ili 54.75% (relativni iznos) glasova u Glavnoj skupštini Ciljnog društva.

Upisani temeljni kapital Ciljnog društva iznosi 332.484.000,00 kuna i podijeljen je na 332.484 redovne dionice, nominalnog iznosa 1.000,00 kuna po dionici, oznake vrijednosnog papira JDRA-R-A, što ukupno predstavlja 100% upisanog temeljnog kapitala Ciljnog društva.

Osnivač Ponuditelja je društvo Obshchestvo s ogranichennoy otvetstvennostyu upravlyayuschaya kompaniya Promsvyaz, Rusija, 107076 Moskva, Ulica Stromynka 18, blok 27, Broj iz registra: 1027718000067, Naziv registra: Jedinstveni državni registar pravnih osoba, Nadležno tijelo: Jedinstveni državni registar pravnih osoba, OIB: 88471881692 (u daljnjem tekstu: „Osnivač Ponuditelja“). Osnivač Ponuditelja nije vlasnik dionica Ciljnog društva.

Stjecanjem dionica Ciljnog društva koje daju pravo na više od 25% od svih dionica Ciljnog društva koje daju pravo glasa, za Ponuditelja je, temeljem odredbe članka čl. 9. st. 1, Zakona o preuzimanju dioničkih društava (NN 109/07 i 36/09, dalje: Zakon o preuzimanju dioničkih društava) nastala obveza objavljivanja Ponude za preuzimanje.

Dionice su stečene po cijeni od 700,00 kn (sedamsto kuna) po dionici što predstavlja najvišu cijenu po kojoj je Ponuditelj stekao dionice Ciljnog društva u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze objavljivanja Ponude za preuzimanje i cijenu koja je viša od prosječne cijena dionica ostvarene na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje Ponude za preuzimanje.

Ovime Ponuditelj, u skladu s čl. 9., st. 5. Zakona o preuzimanju dioničkih društava, obavještava Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, Zagrebačku burzu d.d. i Ciljno društvo o nastanku obveze objavljivanja Ponude za preuzimanje za sve dionice Ciljnog društva.

Ponuditelj izjavljuje da će, u rokovima i kao što propisuje Zakon o preuzimanju dioničkih društava, objaviti Ponudu za preuzimanje po cijeni po kojoj je Ponuditelj stekao dionice Ciljnog društva kako je navedeno.

Ponuditelj će objaviti ovu obavijest u prvom sljedećem izdanju Narodnih novina i dnevnih listova Novi list i Jutarnji list.

BETA ULAGANJA d.o.o.