Beta Ulaganja d.o.o.

Beta Ulaganja d.o.o.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed non accumsan massa, consequat venenatis est. Duis neque dui, porta a pellentesque quis, tempor eu ipsum. Curabitur gravida purus at elit bibendum, et placerat orci f
Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su o investiranju u Jadranku d.d.

Beta Ulaganja su odluku o investiranju u Jadranku d.d. donijeli na temelju pozitivne investicijske analize i strateške odluke o jačanju ulaganja u turizam. U narednim godinama Beta ulaganja u Jadranku d.d. planiraju uložiti znatna sredstva u razvoj te t

novosti

Autor: beta ulaganja

Turizam treba dodatan set mjera za očuvanje poslovanja

Hrvatska udruga turizma i okupljene članice, među kojima je i Jadranka d.d., uputile su Vladi Republike Hrvatske prijedlog mjera za spas turističkog sektora koji čini gotovo 20% hrvatskog BDP-a.

Mjere koje predlažu HUT i turističke kompanije članice odnose se na očuvanje zaposlenosti i poslovanja subjekata turističkog sektora. Navedene mjere uključuju formalizaciju instituta „Radnik na čekanju“, oslobađanje poslodavaca od poreza, doprinosa i naknada, osiguranje bespovratnih sredstava putem poslovnih banaka i HBOR-a te reprogram kreditnih obveza.

Upravo zbog izražene sezonalnosti turizma u Hrvatskoj, u HUT-u smatraju da bi turistički sektor zbog epidemije COVID-19 mogao imati problema u poslovanju sve do proljeća 2021., kada se očekuje normalizacija poslovanja. Čelni čovjek Udruga Veljko Ostojić poručio je da HUT podržava dio mjera koje su usvojili Vlada i Hrvatski sabor, ali napominje da nakon stupanja mjera na snagu očekuju razgovore o ukidanju i oslobađanju parafiskalnih nameta.

HUT je također objavio da hotelske kompanije u Hrvatskoj do daljnjega odgađaju investicije koje su trebale biti realizirane u 2020. i 2021. Vrijednost odgođenih investicija procjenjuje se na 3 milijarde HRK.