Lošinj i Cres u 2022. ostvarili rekordne turističke rezultate i pozicionirali se na vrh najkonkurentnijih destinacija Mediterana

personbeta ulaganja
Otoci Lošinj i Cres, kao i cijeli Kvarner, u 2022. godini ostvarili su izuzetne turističke iskorake kojima su uvelike doprinijeli općem gospodarskom oporavku te promociji Hrvatske u svijetu.
Lošinj i Cres u 2022. ostvarili rekordne turističke rezultate i pozicionirali se na vrh najkonkurentnijih destinacija Mediterana

Zahvaljujući naporima lokalnih turističkih aktera, a posebice Jadranka grupe kao regionalnog predvodnika u području turizma i trgovine te najvećeg poslodavca na Lošinju i Cresu, ove su godine dosegnuti turistički rezultati koji nadmašuju i one iz 2019. Za kraj, a ujedno i produžetak turističke sezone, gostima Lošinja ponuđen je i bogat adventski program, odnosno prilika za proslavu božićnih i novogodišnjih blagdana za prikladan završetak još jedne iznimno uspješne godine.
Nakon pandemijskih restrikcija, vrhunski turizam vratio se na Kvarner u punom zamahu. Pritom su se posebno istaknuli otoci Cres i Lošinj koji su u 2022. zabilježili rekordnu posjećenost te na taj način ponovno potvrdili da su sve popularnije destinacije, ne samo u Hrvatskoj, već i na čitavom Mediteranu. Ponajveći doprinos tome nedvojbeno su pružili vrhunski turistički objekti kao što su hoteli i kampovi LH&V-a, ali i odlična gastronomska ponuda te najbolji svjetski wellness. Jadranka grupa nastavlja provoditi strategiju širenja poslovnog portfelja, produljenja sezone i jačanja cjelokupne destinacijske konkurentnosti otoka Lošinja. Turizam visoke kvalitete pokazao se kao najotporniji segment hrvatske turističke ponude, a velik se broj turista u posljednje dvije godine okrenuo i kampingu.
Ove godine Kvarner je treći u Hrvatskoj prema udjelu u ukupnom turističkom prometu s čak 18.312.365 noćenja, dok se Mali Lošinj nalazi među 10 najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj u 2022. Iako se glavnina turističkog prometa ostvaruje upravo u hotelima, Mali Lošinj spada i među 10 najposjećenijih kamping destinacija u Hrvatskoj, a kamp Čikat na otoku Lošinju u sve je većem fokusu turista, što i ne čudi s obzirom na ponudu koju kontinuirano obogaćuje.