O nama

Beta ulaganja d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću osnovano krajem 2012. godine sa sjedištem u Zagrebu.

Tvrtka je fokusirana na ulaganja u projekte održivog i odgovornog turizma na Sredozemlju. Za sada je usmjerena na ulaganja u razvoj turizma na otoku Lošinju i u kompaniju Jadranka d.d., čiji je 100-postotni vlasnik, i što će po ukupnoj vrijednosti biti jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam. Hrvatski vlasnici Beta ulaganja d.o.o. službeno su evidentirani u Registru stvarnih vlasnika.

Strateška odluka o investiranju u Jadranku d.d., kompaniju s tradicijom pozitivnog poslovanja u turizmu, hotelijerstvu i trgovini dužom od 70 godina, i jačanju ulaganja u hrvatski turizam donesena je nakon temeljite i dugotrajne pozitivne investicijske analize. Temeljem toga, 2012. godine započeo je veliki ciklus ulaganja tijekom kojega tvrtka Beta ulaganja d.o.o. podržava sve razvojne projekte koji ponudu otoka Lošinja dižu na još veću kvalitativnu turističku razinu.

Investicijom u Jadranku d.d. cilj je nadalje razvijati turističke potencijale otoka Lošinja, u skladu sa smjernicama održivoga razvoja i uz očuvanje prirodnoga okoliša i kulturnoga naslijeđa, te ga nastaviti pozicionirati kao svjetski poznati „Otok zdravlja i vitalnosti“.