Vrhunski gostujući chefovi obogatili lošinjsku ponudu programom ,,Okusite Sloveniju''

personbeta ulaganja
Među emitivnim tržištima za turističke aktere s područja otoka Lošinja i Cresa te Kvarnera općenito posebno se ističe susjedna Slovenija. Koliko su važni slovenski gosti, ali i međusobna suradnja Hrvatske i Slovenije u turističkom sektoru, najbolje potvrđuje poseban prvomajski program „Okusite Sloveniju“ u hotelima LH&V-a, koji su za svoje goste doveli ponajbolje slovenske chefove, dodatno obogaćujući cjelokupni turistički proizvod u otoka Lošinja u razdoblju predsezone.
Vrhunski gostujući chefovi obogatili lošinjsku ponudu programom ,,Okusite Sloveniju''

Program ,,Okusite Sloveniju'' u Boutique hotel Alhambru i Hotel Bellevue doveo je renomirane chefove, kao što su Jure Tomič, Janez Bratovž i Igor Jagodic, koji su zajedno s domaćinima – Michaelom Gollenzom, chefom restorana Alfred Keller iz Boutique Hotela Alhambra i Orhanom Cakirogluom, chefom restorana Matsunoki iz Hotela Bellevue pripremali suvremene kulinarske izvedbe tradicionalnih autohtonih receptura. Program je započeo 29. travanja vinskom radionicom u hotelu Bellevue, koju je vodila slovenska sommelierka Nina Bratovž, autorica vinskog programa u slovenskom restoranu JB Restavracija, koji je uvršten u 10 najboljih restorana Europe.

Istoga dana, vještine je demonstrirao i Jure Tomič - svjetski prvak u tjestenini, višestruko nagrađivani kuhar i dobitnik JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe) za najbolju uslugu prema izboru Gault&Millau. U tome mu se pridružio Janez Bratovž iz JB Restavracije, pionir slovenske kuhinje, kao i domaćin Orhan Cakiroglu, jedan od najboljih svjetskih kuhara te velemajstor suvremene japanske kuhinje iz restorana Matsunoki. U nedjelju 30. travnja, 4-Hands Dinner u Boutique Hotelu Alhambra, pripremali su chef Igor Jagodic iz ljubljanskog restorana Strelec, koji je za svoj rad, osim Michelinovom zvjezdicom nagrađen i s četiri kuharske kape Gault&Millau te Michelinom nagrađeni chef Michael Gollenz iz restorana Alfred Keller. Na ovaj način dodatno je obogaćena međususjedska suradnja Hrvatske i Slovenije, koja putem turističke sinergije i kulturne razmjene pruža značajan doprinos daljnjem razvoju turističke konkurentnosti obiju zemalja.